مرحبا بكى زائرة وان شاء الله لما تتابعى موضوعاتنا هتسجلى معانا عشان تنضمى لأسرتنا



 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالتسجيلدخول
اللهم لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك وعظيم سلطانك
لا إله إلا أنت سبحانك إنى كنت من الظالمين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق
اللهم بلغنا رمضان وأنت راض عنا غير غضبان
المواضيع الأخيرة
» كل سنة وانتى طيبة يا عجرودة
الثلاثاء 13 أغسطس 2013, 4:29 am من طرف الصفا والمروة

» بدأتوا توضيبات العيد يا صفصوفاات؟
الثلاثاء 06 أغسطس 2013, 8:42 pm من طرف الصفا والمروة

» غدا هو ٢٩ رمضان بالسعودية
الثلاثاء 06 أغسطس 2013, 8:38 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٧
الخميس 18 يوليو 2013, 3:55 am من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٦
الخميس 18 يوليو 2013, 3:52 am من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٥
الأحد 14 يوليو 2013, 11:51 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٤
الأحد 14 يوليو 2013, 11:50 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة ٣
الأحد 14 يوليو 2013, 11:46 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة التانية
الأحد 14 يوليو 2013, 11:45 pm من طرف الصفا والمروة

» أهل الجنة الحلقة الاولى
الأحد 14 يوليو 2013, 11:43 pm من طرف الصفا والمروة

» قوالب الكنافة بالمكسرات لمنال العالم
الأحد 14 يوليو 2013, 5:32 pm من طرف بحبكم أوى

» فيديو يشرح كيفية تعويد الطفل على التواليت
الأحد 14 يوليو 2013, 5:32 pm من طرف بحبكم أوى

» 30 اكلة لأيام رمضان..متجدد
الأحد 14 يوليو 2013, 5:30 pm من طرف بحبكم أوى

» طريقه عمل مزيل عرق
السبت 13 يوليو 2013, 5:21 pm من طرف اللى جاى أحلى

» سمبوسك البطاطس الحارة يم يم يم
السبت 13 يوليو 2013, 5:53 am من طرف حبيبة أبوها

 
 
 
 
المواضيع الأكثر نشاطاً
شات الامهات المطحونات
شات الحب فى الله ... يرحب بيكم
شات الامهات المطحونات والمفروسات الجزء التاني وعقبال المليون
حملة الجنة أقصى ما أتمنى (حفظ جزء عم)
بورتو الحوامل
كرسى الاعتراف (ضيفة الحلقة أم ألاء)
كرسى الاعتراف (ضيفة الحلقة cimaema)
مسابقة أكلة هنية تكفى 100.........هم هم
كرسى الاعتراف(ضيفة الحلقةرشرش القمر)
شات الاستغفار ....ادخلى ياصفصوفة
جدول اليكسا

شاطر | 
 

 طريقة التفريز لشهر رمضان

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
أم عتريس
صفصوفة عملة جو
صفصوفة عملة جو
avatar

الساعة الآن :
عدد المساهمات : 331
النقاط : 429
تاريخ التسجيل : 05/07/2011

مُساهمةموضوع: طريقة التفريز لشهر رمضان    الخميس 27 يونيو 2013, 8:19 pm

اخوات الغاليات كل عام وأنتن بألف خير



رمضان عالأبواب اللهم بلغنا شهر رمضان واعنا على صيامه وقيامه
شهر رمضان يجب ان يكون للعباده والتفرغ لها ومع ذلك تكثر العزائم والجلسات
وتجمع الأهل فأيه رأيكن ياغالبات نعمل فريزر رمضان
نضع بعض التجهيزات اللى تسهل علينا الوقفه فى المطبخ وتوفر لنا الوقت والجهد
طبعا هناك أخوات يفضلن الطعام الفريش ولكن البعض يفضل التفريز والتجهيز والتحضير
فتعالوا فى جوله معى لنحضر اشهى المقبلات والحشوات والعصائر ومدخلات الطعام
لبكون لنا ملف للتجهيزات وليس ذلك فحسب بل ايضا للتفريز عموما
ملفى يا أخوات متنوع به الخضار والفاكهه واللحوم والطيور والكفته بانواعها والسمبوسه والحلى

ملحوظه مهمه
موضوعى ممتد حتى الرد رقم 4 وفى حاله وجود صوره مغلقه رجاء الوقوف عند الصوره المغلقه و ضغط زر الماوس الأيمن واختيار show picture
ستفتح بعدها باذن الله

بسم الله نبدأ

الطماطم



لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى




وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها



وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده



الفاصوليا الخضراء

تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل



ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق


وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه



ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها




تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن




الحمص

نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)

طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم




ويسلق نصف سلقه ويصفى



ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله



الكرنب أو الملفوف



نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا




هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع





وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب



وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما

الثوم

يقشر الثوم





ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل



ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز



وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام

تابعونى للموضوع بقيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم عتريس
صفصوفة عملة جو
صفصوفة عملة جو
avatar

الساعة الآن :
عدد المساهمات : 331
النقاط : 429
تاريخ التسجيل : 05/07/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة التفريز لشهر رمضان    الخميس 27 يونيو 2013, 8:22 pm

اقتباس :
سكالوب الفراخ واللحم
(فراخ بانيه وبفتيك)

تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله


وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )


وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار
وتقلى فورا حتى وهى مجمده


ونفس الحال لبفتيك اللحم وطريقته نزلتها قبل كده على هذا الرابط


وايضا يفرز بنفس الطريقه







الفراخ للشوى او الصينيه

تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيله



وتوضع فى اطباق التفريز هكذا




وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر




تابعونى للموضوع بقيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم عتريس
صفصوفة عملة جو
صفصوفة عملة جو
avatar

الساعة الآن :
عدد المساهمات : 331
النقاط : 429
تاريخ التسجيل : 05/07/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة التفريز لشهر رمضان    الخميس 27 يونيو 2013, 8:28 pm

انتظروووووووووووووووووووووووونى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صفصوفة جديدة
صفصوفة خدت علينا
صفصوفة خدت علينا
avatar

الساعة الآن :
عدد المساهمات : 209
النقاط : 259
تاريخ التسجيل : 18/12/2011
المزاج : اللهم لك الحمد والشكر

مُساهمةموضوع: رد: طريقة التفريز لشهر رمضان    الجمعة 28 يونيو 2013, 3:36 pm

معاكى ي
ا قمر

كل سنة وانتوا طيبين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة التفريز لشهر رمضان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: المنتديات العامة :: أقسام عامة :: هم النم يا صفصوفة-
انتقل الى: