ممبار من بوسى ادخلى ومش هاتندمى
دلع دلع دلع دلعتكو ممبار(سجق)
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
دلع يا دلع يا دلع
شوفو ممبار الدلع
اخواتى انا اليوم هقدم لحبايب قلبى اول طبق من مطبخي المدلع وهيكون(الممبار )
نبدأ بمرحله التنظيف وهى سهله جدا
1 - نغسل الممبار تحت الحنفيه و نخف من الدهون شويه ويلالالالالالالالالا تحت الميه اقلبى الممبار
2- تكونى مجهزة حله( ليها حرف ) وفيها كوب كبيرررر خل +نصف كيس ملح + قليل من الماء
3- اتركى الممبار فى هذه الخلطة لمدة ساعة تقريبا
4- يلالالا ودى بقى اهم خطوة امسكى طرف الممبار بيد وباليد الشمال اضغطى عليه على حرف الحلة وهو ده سبب الحله اللى بحرف وبمنتهى السهولة شدى الممبار وشوفلى النتيجة
كررى حتى نهايه الكمية وغيرى الماء وكررى الطريقه 3مرات حتى تتأكد ى من نظافته اغسليه عدة مرات واخر مره بالماء والملح
5- قطعيه حسب الرغبه انا بقطعه فى حجم البازنجان واتركيه فى مصفاه حتى تجهيز الخلطه وده شكله
دلع دلع دلع دلعتكو ممبار(سجق)
هى كا لاتى
المقادير \\ كيلو ممبار
4بصلات كبيره + 4 فصوص ثوم
كيلو طما طم + 3 ملاعق صلصة طما طم
بقدونس وشبت وك****برة + نعناع ناشف
ملح وفلفل وتوا بل + شطة حسب الرغبة
كيلو ونصف ارز +كوب زيت زره
الطريقة \\
نخلط المقا دير مع اضافة الارز المغسول والتوابل وده شكل الخلطه
دلع دلع دلع دلعتكو ممبار(سجق)
نبدأ فى الحشو الى النصف وبططى حتى يخرج الارز الزياده وده شكل الممبار بعد الحشو
دلع دلع دلع دلعتكو ممبار(سجق)
يسلق لمدة ساعة الا ربع فى ماء مضاف اليه بصلةوطمطمايه ووورق لورا وملح وفلفل
دلع دلع دلع دلعتكو ممبار(سجق)
نشل فى مصفاه ويحمر فى زيت وسمن ودى الصوره النهائيه
دلع دلع دلع دلعتكو ممبار(سجق)
وبألف صحة وعافية
[img][/img][img][/img]
[img][/img][img][/img]