اهلا ياصفصوفاتى الغالين
مطبخي مبوظلي الرجيم خالص اصلو متدلع على الأااخر
ونخش فى الموضوع : كنت قاعدة عمالة افكر اكتب اية اكتب اية وادورلكو على الانترنت على حاجة افيدكو بيها وفاجئة
شوفت الشيف يسري بيعمل الفطير بطرقته
قومت عملت الفطير بنفس الطريقة
بس بصراحة طلع جامد اخر حاجة
تعالو شوفو واحكمو انتو بقى ههههههههههههههه
المقادير:
-كيلو دقيق -
-نصف كيلو سمن سايح -
-ماء دافئ للعجن -
-ملعقه صغيره ملح -
-حوالي نصف كوب زيت ذره لمسح وفرد العجين .
الطريقة:
نعجن الدقيق بالماء والملح حتي تتكون لدينا عجينه تنفصل عن إناء العجن و طريه لتكون سهلة الفرد بالنشابه و نتركها ساعه لترتاح ..
ندعك العجينه مرة أخري ونقسمها24 قطعة مستديره وندهنها بزيت الذره ونضعها في صينيه بها زيت ونتركها ساعه ليسهل فردها .
وده جزء من العجينة بعد تقطيعها
.
وقت تجهيز الفطيره ندهن الطاوله بالزيت ونفرد قطعه من العجين لدرجه رقيقه و شفافه جداونمطها من الحواف ونضعهاوفى مكان تانى نفرد القطعة الاخرى ونضعها على الاولى ونرشها بالسمن ثم نطوى الحروف للداخل تحت حروف القطعة الاولى ونفرد قطعه أخري ونضعها فوق الثانية
وندهنها أيضا بالسمن وهكذا حتي 12قطعة للفطيره الواحده وكل مره نرش السمن.. ثم نطوي الفطيرة للداخل . فتشكل دائرة وندخل حروفها مع بعض مثل طريقتنا فى تقريص الخبز البيتى ونتركه....
حتي نعمل الفطيره الثانيه بنفس الطريقه..في صينية الخبز نفرد الفطيره باليد ونبططها بشكل مستدير
نخبز في فرن ساخن علي درجة400في الرف الأوسط حوالي نصف ساعة ثم نخرجهاوندهن الوجه بالكريمه اللباني (القشده ) ونعيدها لتحمير الوجهودى خطوة انا بستغنى عنها عشان الفطير يبقى خفيف
ودى صورتها اول ما طلعت من الفرن وااااااااااااو
تؤكل مع الجبنه وعسل النحل والقشده والبيض المسلوق
ممكن خلط السمنه بزيت ذره لتكون فطيره قليلة الدسم
وبالف هنا وشفا يا قمرات